не нормований робочий час

28.03.2017

Доброго дня!

В тр.договорі з роботодавцем вказаний "Не нормований робочий час". Яким документом регламентується максимальний об'єм часу перепрацювання (понад установлений робочий час). В статтях 50, 51, 62, 65 КзпПу, йдеться про "наднормові години: не більше 4-х за два дні підряд (і 120 за рік"), які встановлені для нормованого робочого часу. (прошу навести регістрац.номер в Мінюсті).

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Надія. КЗпП не містить тлумачення поняття «ненормований робочий день». Єдиним документом на сьогодні, який дає визначення поняття «ненормований робочий день», є Рекомендації № 7. Цей документ не зареєстрований Мін’юстом і не є нормативно-правовим актом.

Нажаль, у законодавстві не встановлена тривалість перепрацювань, що допускаються для виконання трудових обов’язків. Також необмежена і кількість випадків таких перепрацювань понад нормальний робочий день. Усе залежить від характеру і обсягу виконуваної роботи. Інших нормативних-актів, крім КзпП немає по цьому питанню.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Маргарито, Дякую!

Але я дійсно помилилась в запитанні, оскільки в тр.Договорі вказано "ненормований робочий ДЕНЬ!" (а не час). А от норму робочого часу (тижневу) встановює КЗпП = 40годин в тиждень, і при цьому КЗпП не обмежує, що вказана норма діє лише для тр.договорів з Нормованим робочим Днем!

Ніякий тр.договір, чи колективний Договір не може міняти НОРМУ РОБОЧОГО ЧАСУ, яка встановлена КЗпП. (КЗпП нічого не говорить про те яким має бути робочий ДЕНЬ, це визначає Роботодавець, але з врахуванням норми роб.часу). Ця норма роб.часу не може бути збільшена ні тр.колективом, ні др.договором. Чому тоді статтю 50 КЗпП вважають недостатньою відповіддю на те якою має бути норма роб.часу при встановленому "ненормованому роб.дні". Дякую.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]