індивідуальний графк навчання у ВНЗ

24.03.2017

Доброго дня! Підскажіть будь-ласка опираюсичь на ст. 50 п.3 ВНЗ має право дозволити студентам навчатися за індивідуальним графіком? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Право перейти на індивідуальний графік ніде прямо в законах не закріплено, проте воно випливає з ряду статей ЗУ ’’Про вищу освіту’’. Наприклад, п. 21 ст. 62 гарантує кожному студенту брати участь у формуванні індивідуального навчального плану, п.2 ч.2 ст. 50 визначає, що одним з видів навчальних занять у ВНЗ є індивідуальне заняття, а п.2 ч.2 ст 32 передбачає право ВНЗ на самостійне визначення форми навчання та форми організації освітнього процесу, у тому числі такі, що не визначені Законом. ВНЗ таким чином надано право повністю самостійно визначати порядок переведення студентів на індивідуальний навчальний графік. Для цього повинні бути прийняті відповідні внутрішні положення. У випадку їх відсутності таке право все одно зберігається, але рішення приймається деканом на власний розсуд, що створює підґрунтя і для суб’єктивного рішення, і для корупції. Проте більшість ВНЗ уже врегулювали дане питання і надають студентам можливість перейти на індивідуальний графік, але при цьому ставлять ряд суворих вимог.

Для оформлення індивідуального графіку необхідно звернутися до декана з заявою. Її зразок може міститися в Положенні про індивідуальний графік. Якщо його там немає, заяву потрібно написати в довільній формі: вказати назви дисциплін, які хочете вивчати за індивідуальним графіком, підстави для його встановлення та додати документи, що їх підтверджують. Такими документами можуть бути підтвердження хвороби, довідка від ЛКК, копія свідоцтва про народження дитини, довідка про працевлаштування тощо. Крім того, можна домовитися з викладачами про їхню попередню згоду на вашу відсутність на парах.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860