Справа про адміністративне правопорушення ст.44 КУАПА

Чи можуть правоохоронні органи викликати за адміністративне правопорушення, якщо воно було скоєно 4 місяці тому.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно з кодексом про адміністративні правопорушення, справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний трок з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи. Щодо окремих адмінпроступків встановлено інші, менші строки розгляду. Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано, за загальним правилом, протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

У зв’язку з нововиявленими обставинами провадження по адмінправопорушенню мало б бути відновлено. Поліція має право викликати громадян, що задіяні в провадженні про правопорушення, для проведення юридичних тощо дій. Якщо підстава для виклику-достатня, тобто-передбачена в законодавстві або є вагомою-то дії правоохоронного органу правомірні.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]