тривалість робочого часу в місяць

добрий вечір. Якщо працівники працюють 14 годин в день (графік роботи один день через два з 8-00 до 22-00, без обіду, без лікарняних та відпусток), то вони відпрацьовують свої робочі години за місяць згідно чинного законодавства для отримання чинної мінімальної заплати?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Інно Валеріївно!

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Кодексу законів про працю нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Також, відповідно до ст. 58,59 даного кодексу

При змінних роботах працівники чергуються в змінах рівномірно в порядку, встановленому правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Перехід з однієї зміни в іншу, як правило, має відбуватися через кожний робочий тиждень в години, визначені графіками змінності.

Тривалість перерви в роботі між змінами має бути не меншою подвійної тривалості часу роботи в попередній зміні (включаючи і час перерви на обід).

Призначення працівника на роботу протягом двох змін підряд забороняється.

Таким чином, для визначення кількості годин, які працівники мають відпрацювати протягом місяця при нормальній тривалості робочого часу Ви повинні керуватися наведеною вище статтею.

Також, рекомендую ознайомитися з Листом Міністерства соціальної політики України від 05.08.2016 р. N 11535/0/14-16/13 "Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2017 рік".

Зв'язатися з юристом
Антипчук Ольга Георгіївна, місто Ровно
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 15 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860