Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження. Які документи можуть вважатися попередженням?

27.02.2017

Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження. Які документи можуть вважатися попередженням?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

В кодексі про адміністративні правопорушення передбачені військові порушення статтями 210 (порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку тощо, санкції там-невисокі штрафи), 210-1, 211-1, 211-2, 211-3 (прийняття керівниками або іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій, колективних сільськогосподарських підприємств і навчальних закладів на роботу (навчання) військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку за місцем проживання, покарання там-невеликі штрафи), 211-4, 211-5, 211-6.

За нормами Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою кабміну від 7.12.2016, дипломатичні та консульські представництва України повідомляють відповідним районним (міським) військовим комісаріатам про призовників і військовозобов’язаних, які порушують встановлені правила військового обліку (представництва роблять це в іноземних державах). Виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад здійснюють: виявлення призовників і військовозобов’язаних, які проживають на території, що обслуговується виконавчими комітетами сільської, селищної чи міської ради, і не перебувають в них на військовому обліку, взяття таких працівників і військовозобов’язаних на персонально-первинний облік та направлення до районних (міських) військових комісаріатів для взяття на військовий облік; оповіщення на вимогу районних (міських) військових комісаріатів призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до районних (міських) військових комісаріатів і забезпечення їх своєчасного прибуття; постійний контроль за виконанням громадянами, посадовими особами підприємств, установ та організацій, які перебувають на території відповідних населених пунктів, встановлених правил військового обліку та проведенням відповідної роз’яснювальної роботи. Звернення щодо громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, надсилаються до органів Національної поліції для їх розшуку, затримання і доставки до відповідних районних (міських) військових комісаріатів. Районні (міські) військові комісаріати ведуть провадження у справах про адміністративні правопорушення стосовно військовозобов’язаних, які порушують правила військового обліку. Згідно Правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних як додатку 1 до вищезгаданого Порядку, військовозобов’язані повинні прибувати за викликом районних (міських) військових комісаріатів на збірні пункти, призовні дільниці у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках або розпорядженнях районних (міських) військових комісаріатів).

Журнал перевірок стану обліку військовозобов'язаних і призовників є додатком 5 до Інструкції з організації ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженої наказом міністра оборони 15.12.2010.

За ст. 337 кримінального кодексу, ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом-карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців. Військовозобов'язані після прибуття на нове місце проживання зобов'язані стати на військовий облік. Невиконання цього обов'язку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, протягом терміну, необхідного для проїзду до військового комісаріату, містить закінчений склад злочину.

Аналогічний запитуваному Вами документ надсилається на практиці по пошті військовозобов’язаним тощо, він має назву «Офіційне Попередження, щодо ухилення від військового обовязку та включення до Єдиного державного реєстру військовозобовязаних (призовників)», складається на імена начальника районного управління поліції та зобов’язаного, в документі-стверджується, що ця людина ухиляється від обов’язку, що аргументується з посиланням на законодавство. Вкінці-поміщується зобов’яжування з’явитись на такий-то час для надання пояснень щодо причин неприбуття до райвіськкомату із своїми документами-паспортом, припискою та амбулаторною картою.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]