Виїзд дітей за кордон.

Доброго дня. Моя сестра розлучена, має двох дітей 2 та 8 років. Вона має друга в Словакії але боїться виходити заміж за нього, бо батько її дітей не дає дозволу на вивезення дітей за кордон. Що їй робити?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Ольго!

Так, дійсно Ваша ситуація є поширеною, тому що отримати дозвіл від батька дітей на виїзд за кордон, навіть коли батьки розлучені досить важко. І якщо, це не вдається мирним шляхом, такий дозвіл можна отримати лише через суд.

Звичайно, існують іще варіанти, коли такого дозволу від батька не потрібно, але це лише в разі смерті батька дитини або визнання його зниклим безвісти, а також у разі позбавлення його батьківських прав відповідно до Сімейного кодексу України.

Зв'язатися з юристом
Антипчук Ольга Георгіївна, місто Ровно
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 15 грн.

Пані Ольго.

До вірної відповіді моеї колегі, лише додам.

Не треба боятися, треба шукати правника та готувати позов до батька дітей.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Доброго дня, оформлення проїзного документа дитини здійснюється на підставі заяви батьків, а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, – того з них, з ким проживає дитина, справжність підпису яких засвідчено нотаріально. За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду. Тобто, якщо один із батьків заперечує проти виїзду дітей за кордон, інший, з яким проживають діти, змушений звертатись до суду за отримання відповідного дозволу (якщо у шлюбі батьки не перебувають).

Згода другого із батьків для виїзду дітей за кордон необхідна також під час перетину кордону. Зокрема Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою КМУ від 27.01.1995 №57 передбачено, що у разі відсутності нотаріально посвідченої згоди другого з батьків виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб здійснюється на підставі відповідного рішення суду.

Суди переважно надають згоду на оформлення проїзних документів та виїзд дітей за кордон без згоди іншого із батьків. Однак для отримання позитивного рішення в суді необхідно буде довести ті обставини, що виїзд дітей за кордон буде відповідати їхнім інтересам і надання дозволу сприятиме реалізації прав дітей.

Важливим є питання періоду, на який надається дозвіл, а також визначення країн, для виїзду до яких дозвіл надається. Як правило, суд обмежує дозвіл періодом, на який придбані путівки чи заплановане оздоровлення або лікування. Щодо країн, для виїзду до яких надається дозвіл, також все залежить від наданих суду доказів. Додатковим аргументом, який може посприяти задоволенню позову може стати безпідставність відмови другого із батьків надати відповідний дозвіл, яка, як правило, ґрунтується виключно на неприязних відносинах між батьками.

Зв'язатися з юристом
Ганна Станіславівна, місто Київ
Телефон:+380955615502
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 4149439390091480



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]