Ввезення домашніх тварин

22.02.2017

Доброго дня.

Розсніть будь ласка що значить "застосуванню до них заходів контролю, визначених законом". Де можна прочитати які саме заходи контролю визначені законом.

Хочу перевезти тхора з Білорусі.

Дякую за відповідь!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Домашні тварини, що ввозяться громадянами на митну територію України, підлягають письмовому декларуванню та застосуванню до них заходів контролю, визначених законом.

Доброго дня, відповідно до Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) у разі переміщення їх через митний кордон України, живі тварини підлягають ветеринарно-санітарному контролю, який здійснюється посадовою особою відповідного контролюючого органу в пункті пропуску через митний кордон України (пункті ввезення на митну територію України).

При цьому вимоги до об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, що переміщуються через державний кордон України, визначені Законом «Про ветеринарну медицину».

Також, слід зазначити, у разі ввезення на територію України живих тварин вони повинні походити з країн або зон, які є вільними від хвороб, що підлягають повідомленню, або у випадках, рекомендованих Міжнародним епізоотичним бюро (Всесвітньою організацією охорони здоров’я тварин), – із зон з низьким рівнем присутності хвороби, що підлягає повідомленню, в межах країни походження та не транспортуватися через територію, щодо якої існують обмеження, підтверджені відповідною міжнародною організацією або ветеринарною адміністрацією країни походження чи транзиту.

Зв'язатися з юристом
Антипчук Ольга Георгіївна, місто Ровно
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 15 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860