ст.119 Кодекс Законів про працю

Доброго дня, я був мобілізований із лютого 2014 року по квітень 2015. Після демобілізації повернувся на роботу на РівнеАзот. Пропрацював там 5 місяців і в вересні підписав контракт (війсьогова частина м. Рівне) (терміном на 5 років та /або до закінчення особливого періоду). В трудовій зробили запис: "звільнено у звязку з переходом на військову службу" і номер внутрішнього наказу по п-в, віддали трдову на руки.

Згодом дізнався про статтю 119 Кодексу законів про працю із змінами, згідно з якою мали б не звільнити, а зберегти робоче місце + виплачувати середню з/п.

Звернувся на РівнеАзот, юрист + відділ кадрів поновити на п-ві відмовляються, трактують таким чином, що в контракті зазначено на 5 років, а не на особливий період :(

Чи має значення який саме термін зазначено в контракті?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

9 Доброго дня і Вам, шановний Андрій Миколайович.

Я просто наведу Вам відповідну частину ст.119 КЗпП. України і ви сами зрозуміете що вам брешуть та не червоніють.

_________________________________________________________________

Працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про альтернативну (невійськову) службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

А тому, ви зможете у судовому порядку отримати усе на що маете законне право.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40