Стаття 310. Посів або вирощування снотворного маку чи конопель, ККУ

Доброго дня !!! чи дозволено вирощувати декоративну, міні коноплю, в якості домашньої квітки як декорацію ???

Будьте добрі більш детальну відповіть...

Ваш коментар *

Відповіді юристів

За кримінальним кодексом (ст. 310) заборонені посів та вирощування снотворного маку-більше 100-та рослин та коноплі-більше 10-ти рослин, санкції там-відносно суворі.

В Україні дозволяється вирощування рослин (в т. ч.-снотворного маку і конопель), які містять малу кількість наркотичних речовин, юридичними особами на підставі отриманої на це ліцензії і в межах визначених кабінетом міністрів квот. В Україні фізичні особи не мають права сіяти й вирощувати снотворний мак чи коноплю. При підрахунку кількості рослин потрібно брати лише ті, які мають самостійний корінь. Кількість стебел рослини в розрахунок не береться.

Порядок провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом, затверджений постановою кабінету міністрів від 3.06.2009, регулює процедуру провадження суб'єктами господарювання-юридичними особами незалежно від форми власності діяльності, пов'язаної з культивуванням рослин, розробленням, виробництвом, виготовленням, зберіганням, перевезенням, пересиланням, придбанням, реалізацією (відпуском), ввезенням на територію України, вивезенням з її території, транзитом через територію України, використанням, знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, та контролю за їх обігом.

Згідно ст. 106-2 кодексу про адміністративні правопорушення, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин-тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин. Тут розуміються невеликі посів чи врощування-або юридичною особою без ліцензії, або фізичною особою.

За Переліком наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженим постановою кабінету міністрів від 6 травня 2000 р., мак снотворний і конопля віднесені до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей (вони-у списку № 3 таблиці І переліку).

Для кваліфікації даного діяння не має значення, де саме здійснювались посів і вирощування-на присадибних ділянках, пустирищах, на полях державних чи колективних господарств тощо. За законом «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995, посів та вирощування наркотичних речовин названо їх культивуванням.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]