Стаття 7. Основи правового статусу засуджених, КВКУ

20.01.2017

Чи може особа, яка перебуває в сізо спілкуватися по моб телефону з неповнолітніми дітьми

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно кримінально-виконавчого кодексу, слідчі ізолятори виконують функції виправних колоній мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання і виправних колоній середнього рівня безпеки стосовно засуджених, які залишені для роботи з господарського обслуговування. В таких тощо випадках-засуджені користуються всіма правами, за винятком обмежень, встановлених кримінально-виконавчим законодавством або вироком суду. Кримінально-виконавче право регулює відносини щодо виконання кримінальних покарань. Засудженим до позбавлення чи обмеження волі та тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців надається, в тому числі й під час перебування в стаціонарних закладах охорони здоров'я, право на телефонні розмови (у тому числі у мережах рухомого (мобільного) зв'язку) без обмеження їх кількості під контролем адміністрації. Телефонні розмови оплачуються з особистих коштів засуджених.

Законом «Про попереднє ув’язнення» від 30.06.1993 врегульовано відносини тримання в слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України та гауптвахтах Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Особи, яких тримають під вартою, мають право одержувати передачі, посилки, грошові перекази, користуватися телевізорами, одержаними від родичів або інших осіб, настільними іграми, газетами і книгами з бібліотеки місця попереднього ув'язнення та придбаними через торговельну мережу. Одержання частиною цих осіб посилок і передач, а так само купівля ними продуктів харчування і предметів першої необхідності здійснюються в порядку, встановленому кримінально-виконавчим кодексом.

За кримінально-процесуальним кодексом, слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд зобов’язані надати затриманій особі чи особі, яка тримається під вартою, допомогу у встановленні зв’язку із захисником або особами, які можуть запросити захисника, а також надати можливість використати засоби зв’язку для запрошення захисника. Під час кримінального провадження кожному гарантується таємниця телефонних розмов.

За нормами Правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України, затверджених наказом міністерства юстиції від 18 березня 2013 року, забороняється передавати ув’язненим і засудженим, а також користуватися та зберігати при собі мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скетч-картки поповнення рахунку мобільного зв’язку та пейджери. Побачення ув’язненим та засудженим дозволяється одночасно не більш як з трьома дорослими особами, разом з якими можуть бути неповнолітні особи. Під час побачень забороняється користуватися технічними засобами зв’язку і комп’ютерами. Останнє положення є значно суворим, розглядувані Правила були прийняті за часів диктатури, що дає привід сумніватись в потрібності такого обмеження і правильності цієї норми.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]