Стаття 4. Право на вищу освіту, Про вищу освіту

17.01.2017

Студент навчався за державним замовленням, але відрахований з 2 курсу за академічну неуспішність. Чи має право поновитися на держзамовлення чи тільки на контракт. Пільг студент не має.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно закону «Про вищу освіту», громадяни України можуть безоплатно вперше здобувати вищу освіту в державних та комунальних закладах. Громадяни України, які не завершили навчання у ВНЗ та бажають повторно здобувати вищу освіту в державних чи комунальних закладах за тим самим ступенем освіти-мають на це право за умови відшкодування до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на їх навчання в попередньому місці; такі відносини врегульовані Порядком відшкодування коштів державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, затверджених постановою кабінету міністрів від 26 серпня 2015 року. Особа, відрахована з вищого навчального закладу до завершення навчання за відповідною освітньою програмою, має право на поновлення на навчання в межах ліцензованого обсягу вищого навчального закладу. Поновлення на навчання осіб, відрахованих з вищих навчальних закладів здійснюються, як правило, під час канікул.

За Положенням про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженим наказом міністерства освіти від 15.07.96, поновлення до складу студентів здійснюється ректором (директором) вищого закладу освіти незалежно від тривалості перерви в навчанні, причини виключення, трудового стажу, форми навчання і з врахуванням здатності претендента успішно виконувати графік навчального процесу. Ліквідація академічної різниці здійснюється, як правило, до початку навчальних занять. Особи, які вступили до вищих закладів освіти і навчались за рахунок коштів державного бюджету, користуються пріоритетним правом при переведенні та поновленні на місця державного замовлення за умови наявності таких вакантних місць.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]