Стаття 119. Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов'язків, КЗпПУ

16.01.2017

Добрий день. Я на даний час працівник державної установи. Маю намір продовжити службу у Збройних Силах України на контрактом. Підскажіть буь ласка, чи збережеться мені моє місце роботи і середня заробітна плата на момент служби. І якщо так то як правильно написати заяву про звільнення на роботі?. Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Максим. Згідно ч.3 ст.119 КЗпП України:

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, в яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Тобто, за всіма громадянами України, які до призову на строкову військову службу, призову по мобілізації або прийняттю на військову службу за контрактом під час особливого періоду, який на даний час діє в державі, працювали на будь-якому підприємстві, установі, організації, незалежно від форми власності, зберігається зберігаються місце роботи, посада і середня заробітна плата.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]