Стаття 173-2. Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми, КУпАП

Здравствуйте!

Решением суда я был признан виновным на основании ст.173-2 ч.1 и на меня было наложено административное взыскание в виде 30 часов общественных работ.

Я проживаю в сельской местности. Прекрасно понимаю, что конкретно по месту моего жительства общественные работы мне не будут назначены. Единственное место, где это возможно - районный центр, расположенный в 20 км от моего места проживания.

Вопрос: кто обязан оплачивать мой проезд к месту выполнения общественных работ и есть ли возможность замены этих работ штрафом (в каком размере).

Заранее спасибо. С уважением, Виктор

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Віктор Олександрович. Порядок відбування покарання у вигляді громадських робіт визначений в главі 8 КВК України. Питання про оплату проїзду до місця виконання громадських робіт потрібно вирішувати безпосередньо в органі з питать пробації, працівники даного органу на підставі ч.5 ст.36 повинні роз"яснити засудженому порядок і умови відбування покарання, так як в КВК данне питання не регулюється.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Найкраща відповідь

В ч. 1 ст. 173-2 кодексу про адміністративні правопорушення передбачені санкції-громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративний арешт на строк до семи діб. Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 7 цього Кодексу, особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим. Статтею 288 КпАП визначено коло органів, до яких можна оскаржити постанову по справі про адмінстягнення. Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати. Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу. За наявності обставин, що ускладнюють виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, виправних чи громадських робіт або роблять її виконання неможливим, орган (посадова особа), який виніс постанову, може відстрочити її виконання на строк до одного місяця. Виконання стягнення у вигляді громадських робіт здійснюється шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці, види якої визначаються органами місцевого самоврядування. У разі втрати працездатності, призову на строкову військову службу, взяття під варту, засудження до кримінального покарання у виді позбавлення або обмеження волі, або якщо невідоме місцезнаходження особи, постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, громадські роботи замінюються штрафом, розмір якого визначається з розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян. У разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом. Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Строк арешту визначається із розрахунку, що одна доба арешту дорівнює п’яти годинам невідбутих громадських робіт, але не може перевищувати п’ятнадцять діб. Адміністративний арешт не може застосовуватись до інвалідів першої і другої груп.

В судовій практиці заміна громадських робіт арештом чи штрафом найчастіше й стається, однак при постановленій такого рішення судом враховуються причини та характер причин ухилення особи від відбування адмінстягнення у вигляді громадських робіт.

Згідно Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт та виправних робіт, затвердженим наказом міністерства юстиції від 19.03.2013, якщо у призначений день порушник не з’явився за викликом до кримінально-виконавчої інспекції, то на наступний день кримінально-виконавча інспекція надсилає повторний виклик. Якщо порушник не з’явився до кримінально-виконавчої інспекції після двох викликів, то кримінально-виконавча інспекція надсилає запит до територіального адресно-довідкового підрозділу Державної міграційної служби України, служби дільничних інспекторів міліції з метою з’ясування факту проживання (перебування) порушника за вказаним у постанові суду місцем проживання. Відповідно до визначеного органами місцевого самоврядування переліку об’єктів, на яких порушники відбувають громадські роботи, кримінально-виконавча інспекція у десятиденний строк з дня отримання постанови суду видає порушнику направлення на один з цих об’єктів.

Відносини щодо громадських робіт регулюються і законодавством про працю. За практикою трудового законодавства, проїзд до місця роботи оплачується працівником.

Раджу Вам примиритись з потерпілим, домогтись стану законності і злагоди, ніхто не має вчиняти непродуманих вчинків.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Попросіть в кримінально-виконавчій інспекції чи іншому, новішому органі, який буде виконувати це покарання, про відпрацювання цих робіт за місцем проживання, бо так-прийнято їх виконувати, хоча законодавчої норми про те не знайшов. Цей орган має мати список підприємств, установ та організацій, що бажають прийняти осіб для громадських робіт, погоджений із органами місцевого самоврядування. Громадські роботи можуть виконуватись і прибиранням, а воно-може застосовуватись всюди. Спробуйте домогтись в кримінально-виконавчій інспекції та відповідній юридичній особі, де можна пройти громадські роботи, їх проведення недалеко від місця проживання. Мотивуйте це і помітними додатковими витратами на транспорт до районного центру.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]