Чи можно проігнорувати прийнятий дзвінок від військкомату?

Прийняв дзвінок від військкомату, сказали прийти завтра на медкомісію, сказав що температура, у відповідь почув що маю прийти до кінця тижня або буду мати справи з поліціею, чи можу я проігнорувати дзвінок?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня! Проігнорувати можете, однак чи дана ситуація буде для Вас прийнятною вирішувати Вам.

Керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць. За законом повістка має бути вручена особисто в руки – це коли призовник/військовозобов’язаний розписався за неї. Таку повістку працівники військкомату можуть вручити не тільки за місцем проживання, а й на роботі.

Якщо повістку вручили на вулиці чи залишили її в поштовій скриньці або у дверях, то вона не вважається врученою.

Не допускається виклик до військкомату за телефоном.

За законом повістку може вручити тільки працівник військкомату, а також сільський чи селищний голова. Інші особи не мають права цього робити. За отримання повістки не можуть розписуватися батьки, дружина чи інші родичі. Тоді вона вважається не врученою.

Що ж буде, якщо не з’явитися у військкомат у призначений час? Якщо ви не розписалися про отримання повістки, міра відповідальності за неявку в призначений час до військкомату мінімальна.

Якщо ж ви отримали повістку, але не з’явилися, то відповідальність за це буває як адміністративною, так і кримінальною. Все залежить від наступних факторів: вік призовника, тип призову, неможливість з’явитися вчасно з поважних причин. Але це не означає, що ви можете уникнути негативних наслідків.

Якщо неявки носять постійний характер, то ваші дії будуть розцінені як ухиляння від служби в армії. Тоді військкомат направляє відповідного листа до прокуратури, і вас розшукуватимуть поліцейські. Проводяться слідчі дії і в разі, якщо ваша провина буде доведена – тільки тоді настає покарання.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405

Доброго ранку. Просто не прийти на виклик до військкомату не можна. Такі дії прийнято кваліфікувати за статтями 210 чи 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення або статтями 335-337 Кримінального кодексу України.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860