Стаття 203-2. Зайняття гральним бізнесом, ККУ

05.01.2017

Як я цим законом можу вплинути на закриття не офіційної букмекерської кантори в свому місті. Або привести до адміністративної відповідальності оператора-касира даного закладу. Як всі знають наша поліція їх прикриває.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

В ст. 203-2 кримінального кодексу передбачені санкції без позбавлення волі-штрафи на немалу суму. Ця стаття міститься в кримкодексі вже шість з чимось років, раніше в санкції її частини другої передбачалась відповідальність обмеження волі. До кримінальної відповідальності притягуються люди, організації-ні. Організації підлягають закриттю, якщо їх існування визнається частиною злочинної діяльності, наприклад-їх цілі злочинні.

Згідно закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» від 15.05.2009, в Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх, визначення цих понять-дано в законі. До суб'єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат з конфіскацією грального обладнання, це здійснюється за рішенням суду, ухваленим за позовом органів міліції та/або органів доходів і зборів (податкових органів).

За статтею 181 кодексу про адміністративні правопорушення, участь в азартних іграх (карти, рулетка, «наперсток» й ін.) на гроші, речі та інші цінності-мають наслідком попередження, або накладення незначного штрафу з можливою конфіскацією грального приладдя та ставки у грі-грошей, речей чи інших цінностей. За повторне пртягом року вчинення цього проступку-покарання трішки більші. Справи про проступки, передбачені частинами першою, другою і третьою статті 181 КпАП, розглядають районні, районні у місті, міські чи міжрайонні суди. Протокол за цим проступком мають право складати уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ (нацполіції).

Якщо Вам потрібно-можете звернутись до вищевказаних органів з проханням накласти відповідні санкції та закрити букмекерську контору як таку, цілі якої-неправомірні.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]