строкова служба офіцерів запасу які закінчували військову кафедру до 2017 року

11.10.2020

Доброго вечора. Скажіть будь ласка, чи є правомірним призов офіцерів запасу на строкову службу, які закінчували військову кафедру до редакції закону про військову службу від 2017 року? Чи це не порушує договір? І, відповідно до статті 58 Конституції України, закон не має зворотної дії в часі. Чи можна в такому випадку звільнитися від служби?Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго ранку, Анастасія!

Призов офіцерів запасу відбувається відповідно до вимог Закону України"Про військовий обов'язок і військову службу" а також на підставі наказу міністра оборони України, який видається на виконання зазначеного закону.

Норма, що передбачала призов осіб офіцерського складу перебувала і раніше в українському законодавстві, однак фактично не застостосовувалась.

Із формально- юридичної підстави призов є законним. Окремо слід зазначити, що військова служба за призовом осіб офіцерського складу є видом виконання військового обов'язку , що передбачено статтею 65 Конституції України і яка у свою чергу визначає , що "порядок проходження військової служби визначається законом. "

Якщо у Вас є детальні запитання або необхідна консультація - звертайтесь особисто. На все добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу» передбачено, що призов осіб офіцерського складу на військову службу здійснюється за наказом Міністра оборони. Для того, щоб провести призов Генеральний штаб ЗСУ визначає потребу для його проведення, обсяги, а також військово-облікові спеціальності.Особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання.

Придатні за станом здоров’я до військової служби.

Офіцери запасу, які не проходили службу в армії.

Обмежень щодо статі немає.

Коли у 2020 році почнеться призов офіцерів запасу?Якщо провести аналогію з попередніми роками, то призов офіцерів запасу проводився 2 рази на рік, у травні та в листопаді-грудні. Тобто в той час, коли відбувається призов на строкову військову службу.В залежності від спеціальностей офіцерів запасу будуть направлятися у вищі військові навчальні заклади. Курс триватиме три місяці: 1 місяць загальновійськова підготовка та 2 за спеціальністю. Після навчання призовники будуть розподілятися до військових частин у пунктах постійної дислокації.Які існують підстави для відстрочки від призову на військову службу офіцерів запасу?

За сімейними обставинами;

за станом здоров’я;

для здобуття освіти;

для продовження професійної діяльності.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860