Земельний Кодекс України

Чи може районна державна адміністрація на сьогоднішній день посилаючись на ст. 122 пункт 3 та підпункт в Земельного Кодексу України надавати дозвіл на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального дачного будівництва

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Виходячи із земельного кодексу, райдержадміністрації (крім земель, які передають центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурів-Державне агентство земельних ресурсів України (Держземагентство України) і його територіальні органи, та кабінет міністрів) на їх території передають землю із державної власності у власність або користування-за межами населених пунктів-для індивідуального дачного будівництва тощо, а в межах сіл, селищ і міст районного значення-для всіх потреб. Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього кодексу, розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні.

За законом «Про землеустрій», до повноважень районних рад на території районів належить затвердження землевпорядних документів. Рішення органів виконавчої влади або місцевого самоврядування про надання дозволу на розробку документації із землеустрою надається безоплатно та має необмежений строк дії.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]