Державна служба і стипендія

Доброго вечора.Я пройшла за конкурсом на державну службу. Паралельно ще навчаюсь на 5 курсі за рахунок державного бюджету. Умовою прийняття на роботу, як мені повідомили у відділі кадрів, є те, що я не маю права отримувати стипендію. Чи дійсно це так, якщо так, то в якому законі це прописано. Заздалегідь дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброгов вечора, Марія Анатоліївна. Заборони отримання стипендії, якщо студент офіційно працевлаштувався не встановлено в законодавстві. Але є нюанси при оподаткуванні. У випадках, коли студент бажає поєднати навчання з роботою, право на стипендію не втрачається. Однак, для зарплати – уже не працюватимуть звичні правила оподаткування. А саме: працевлаштований студент не зможе скористатись правом на податкову соціальну пільгу. Адже, відповідно до вимог Податкового кодексу (ст.169 ПК України), податкова соціальна пільга не може бути застосована до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, що виплачується з бюджету.

Таким чином, уся сума зарплати, в такому випадку, буде оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Дуже Вам дякую! Буду тоді вирішувати це питання вже з відділом кадрів!



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]