Оформлення закорд.паспорту дитині,батьки якої розлучені

Мені потрібно зробити моїй доньці новий закорд.паспорт,так як термін дії старого закінчується.Моя донька інвалід-дитинства,вона потребує постійного догляду,в неї ДЦП,вона в інвалідному візку.Ми проживаємо з нею в Італії,тому що я вдруге одружилася.Колишній чоловік не дає мені дозвіл на виготовлення закорд.паспорту(раніше давав,зараз вимагає моєї відмови від аліментів).Був суд,я надала довідки,що ми маємо дозвіл на проживання в Італії,що вона навчається в італ.школі,що ми фактично прописані тут,я маю тут житло,свідоцтво про шлюб з нинішнім чоловіком.Колишній чоловік відмовлявся в суді давати дозвіл,пояснюючи тим,що він не бачить і не спілкується з донькою.(я не приїжджаю на Укр.вже три роки,бо він відмовляється давати дозвіл на перетин укр.кордону для повернення до Італії)(він їй майже не дзвонить-3-4 рази на рік ,взагалі нецікавиться її життям)На суді він пригрозив,що якщо суд задовольнить мій позов він буде подавати на апеляцію.Суддя почав вимагати додаткові довідки,щоб пояснити причину нашого від'їзду до Італії,які ще маю надати довідки,я не розумію.Вона ж не їде в подорож,вона повертається на місце свого проживання.Суддя питав стосовно оформлення ПМЖ,але це безглузде запитання,бо без дозволу колишнього чоловіка я не зможу оформити доньці ПМЖ)В консульстві мені сказали,що без дозволу батька виготовляти новий закорд.паспорт не будуть.Допоможіть будь-ласка,можливо є якийсь вихід із цієї непростої ситуації.Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Людимила. Ситуація дійсно непроста. Так рішення суду ще не було винесено про дозвіл чи недозвіл виїзду в Італію без згоди батька дитини? І які довідки ви вже надавати в суд? Тут треба розбиратись з ситуацієї детально, чому батько проти, які доводи він називав в суді з приводу своєї незгоди? Вам потрібно довести, що проживання в Італії - це в інтересах дитини, бо там проживаєте ви з другим чоловіком, там кращі умови і т.д. Для більш детальної консультації треба знайомитись з документами по справі, якщо бажаєте, можу допомогти вам на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]