Страховий стаж

Доброго дня! Я знаю, що коли людина перебуває на обліку у центрі зайнятості та отримує допомогу по безробіттю цей час враховується у страховий стаж. Я замовила в прозорому офісі довідку Ок-5 про свій стаж. І не можу зрозуміти чому період перебування на біржі міститься окремо як відомості без сплати страхових внесків. То виходить що перебування у центрі зайнятості не входить у страховий стаж? І як при виході на пенсію довести що я у період 2001-2003 перебувала у відпустки для догляду за дитино до 3 років як непрацююча мама. Чи війде мені це в стаж ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Людмила. У ч.1 ст.24 ЗУ "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" період, протягом якого особа, яка підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності) та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовтоки або підвищення кваліфікації, включається до страхового стажу. Тобто час перебування на обліку у центрі зайнятості, коли особа отримувала допомогу по безробіттю, входить в страховий стаж.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Ви знаєте я проконсультувалась у центрі зайнятості і мені сказали, що період коли особа перебувала у центрі зайнятості і отримувала допомогу не входить у страховий стаж, а входить у загальний. Але ж з 2004 року немає такого поняття як загальний стаж а діє страховий стаж. Не можу зрозуміти як це? 



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]