Легкі тілесні ушкодження

30.06.2020

Доброго дня! Моїй дружині 28років було завдано легких тілесних ушкоджень жінкою якій 50р. Ушкодження у вигляді синців, збитих колін та укусів. Слідчий заявляє, що максимальне покарання передбачене законом це штаф від 800 - 1200грн (приблизні цифри). Порадьте будь ласка як бути в цій ситуації. Завчасно дякую!!!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

1. Умисне легке тілесне ушкодження -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

карається штрафом від п'ятдесяти (850 грн.) до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.)або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Ви маєте право подати цивільний позов у кримінальній справі, стягнення витрат на лікування (докази додати), моральну шкоду у визначеному вами розмірі.

За результатами медичної експертизи, на основі показань свідків та інше до суду подається обвинувальний акт за відповідною статтею та частиною,де міститься санція за даний злочин. Для більшого консультування телефонуйте.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405

Доброго вечора. Ваша сторона може добиватись покарання в штрафі, за якого неоподатковуваний мінімум доходів громадян би приймався на рівні податкової соціальної пільги, а не 17-ти гривень. Згідно з Податковим кодексом України, якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 розділу IV цього Кодексу для відповідного року. Тобто у розмірі, що дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року, - для будь-якого платника податку. Зараз податкова соціальна пільга-НМДГ в світлі кримінального права становить 1051 гривню.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]