спадковість

якщо людина подала заяву про прийняття спадку по заповіту (2003рік) у встановлений строк, але не прийняв його фактично (не проживав в квартирі, не отримав право власності) на протязі більш як 2-х років і сам помер. Питання чи мають право його спадкоємці за законом на теку спадщину, і в якому порядку. І яке відношення до цьогу спадку мають спадкоємці за законом, які були усунені від спадку заповітом?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Віталій. Якщо спадкоємець прийняв спадщину, то свідоцтво на право на спадщину можна отримати в любий час і на підставі ст.1296 ЦК України відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця права на спадщину, але що стосується нерухомості, то в ст.1297 встановлений обов"язок спадкоємця отримати свідоцтво на спадщину, але в той же час ніяких конкретних строків не встановлено для цього.

Тому, якщо спадкоємець прийняв в спадщину квартиру, але не оформив право властності, то його спадкоємці  за законом  мають право на спадщину, навіть якщо на квартиру не отримані правовстановлюючі документи, але щоб оформити спадщину в такому випадку потрібно звертатись до суду. Спадкування проводиться після тієї людини, яка отримала спадщину по заповіту, а зараз, тобто після смерті особи, яка отримала майно по заповіту, той заповіт ніякої сили немає і не діє.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]