Стаття 10. Законодавство про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту, Про статус ветеранів війни

03.11.2016

Мой отец работал в МВД. Был ликвидатором на ЧАЭС. При жизни не могли поставить диагноз и дать инвалидность, отец скоропостижно умирает и после смерти есть заключение, что смерть его связана с исполнентем военной службы по ликвидации на ЧАЭС. Мама получает пенсию по утрате кормильца уже 11 лет. Емела ли она право еще в 2005 году получить статус члена семьи военнослужащего смерть которого связана с исполнением служебных обязанностей?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Тетяна. Ваше питання доволі непросте. В ЗУ "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" дійсно встановлено, членам сім"ї надається пенсія в зв"язку із втратою годувальника, якщо його смерть пов'язана з Чорнобильською катастрофою. Але про можливість отримання виплат за минулі роки нічого не вказано в законі. Щоб вирішити ваше питання, перш за все мені потрібно ознайомитись з висновком, який наданий після смерті батька та уточнити інші дані.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Мама назначена пенсия по утрате кормильца , она ее получает 11 лет так же ей назначено надбавка как члену семьи военнослужащего, смерть которого связана с исполнением служебного долга, но удостоверение МВД не выдало а сейчас стал вопрос, что выплата есть а удостоверения нет и что его нужно получить сейчас. Вопрос не в выплате пенсии за прошлые года а в удостоверении члена семьи военнослужащего погибшего, умершего. В экспертном высновке написано- захворювання що при звело до смерти, пов'язане з виконанням службових обов'язкив вийськовои служби по ликвидации наслидкив аварии на ЧАЕС



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]