Стаття 118. Залучення засуджених до позбавлення волі до суспільно корисної праці, КВКУ

12.10.2016

Якщо засуджений виявив бажання працювати без оплати правці (в колонії немає роботи, а просто сидіти немає бажання, є допоміжна робота - рубати дрова, прибирати, погрузка розгрузка і таке інше)- це законно це можливо?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Петро. Так, можливо, але як вказано в ч.5 ст.118 КВК засуджені можуть залучатися без оплати праці лише до робіт з благоустрою колоній і прилеглих до них територій, а також поліпшення житлово-побутових умов засуджених або до допоміжних робіт із забезпечення колоній продовольством. До цих робіт засуджені залучаються, як правило, в порядку черговості, в неробочий час і не більш як на дві години на день. Ви можете вимагати надання безоплатної роботи по благоустрію колонії, поліпшенню житлово-побутових умов чи допоміжної роботи і в межах не більше 2 годин на день.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

В тому і справа, що засуджений (це мій брат) хоче сам добровільно працювати повний робочий день і без оплати щоб не сидіти у приміщенні бараку і мати можливість заробити умовно-дострокове звільнення, а не 2 години, а адміністрація дозволяє працювати тільки 2 години без оплати, а потім виганяє в барак бо їм нічем платити засудженому, а прокурор каже - нема зарплати - нема удо.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40