Втрата довіри як підстава для розірвання трудового договору

Якщо працівник працював інспектором у держмисливінспекції і був звільнений з роботи за п.2 ст.41 КЗпП у звязку з втратою довіри.Приводом до звільнення послужив той фактор.що в нього виявили в службовому сейфі хутро,який віе намагався привласнити.Не погоджуючись з рішенням адміністрації.працівник звернувся до суду з позовом на поновлення його на роботі.Хто првий в цій ситуації

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Анжеліка. Судова практика по п.2 ст. 41 КЗпП досить неоднозначна, так як є неоднозначні моменти по тлумаченню цієї норми. Так, в п.2 не визначене поняття грошових цінностей. Через відсутність поняття товарних цінностей у законі належить звернутися до тлумачення, яке дає пункту 2 ст. 41 КЗпП Пленум Верховного Суду України. У постанові "Про практику розгляду судами трудових спорів" (п. 28) пояснюється, що безпосереднім обслуговуванням грошових і товарних цінностей є їх прийняття, збереження, транспортування, розподіл тощо. Ключові слова, що відображають розуміння безпосереднього обслуговування грошових і товарних цінностей, - це "прийняття" і "збереження". Отже, основне коло працівників, які безпосередньо обслуговують грошові та товарні цінності, - це особи, які одержують їх під звіт.

Тому значеня має  той факт, чи одержував інспектор матеріальні цінности чи ні. Як оформлене звільнення, чи було взяте пояснення у працівника. Сказати яке рішення прийме суд в даній конкретній справі важко ,потрібно вивчати вашу ситуації детально, а це платна послуга.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40