Стаття 28. Заява про реєстрацію шлюбу, СКУ

03.10.2016

Антон и Елена решили пожениться и подали заявление в Загс . Поскольку Елена была единственной дочерью в семье , ее родители решили заняться организацией свадьбы .Они заказали зал в кафе , купили Лене свадебное платье и постепенно начали приглашать гостей .За неделю до свадьбы Антон заявил Елене ,что ви не хочет официально одруживатись и предложил жить совместно некоторое время ,чтобы лучше узнать дин друга . Или действия Антона правомерны ?Или может Елена заставить Антона жениться ? Родители требуют в суде возместить причиненного материального и морального вреда . Какое решение примет суд?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Добрый день, Роман. Жениться обязать принудительно никто не может, даже суд) А вот возмещение ущерба должно быть. Невеста имеет право на компенсацию морального и материального вреда на основании ст. 31 СК У:

3. Особа, яка відмовилася від шлюбу, зобов'язана відшкодувати другій стороні затрати, що були нею понесені у зв'язку з приготуванням до реєстрації шлюбу та весілля.

Такі затрати не підлягають відшкодуванню, якщо відмова від шлюбу була викликана протиправною, аморальною поведінкою нареченої, нареченого, прихованням нею, ним обставин, що мають для того, хто відмовився від шлюбу, істотне значення (тяжка хвороба, наявність дитини, судимість тощо).

4. У разі відмови від шлюбу особи, яка одержала подарунок у зв'язку з майбутнім шлюбом, договір дарування за вимогою дарувальника може бути розірваний судом.

У разі розірвання договору особа зобов'язана повернути річ, яка була їй подарована, а якщо вона не збереглася - відшкодувати її вартість.

Однако она должна предоставить в суд документы, которые подтверждают размер затрат на торжество. Моральный ущерб они тоже можно потребовать, но тут нужно хорошо обосновать размер морального ущерба.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40