Стаття 1073. Правові наслідки неналежного виконання банком операцій за рахунком клієнта, ЦКУ

29.09.2016

з кредитної карти невідома особа перерахувала кошти через мережу інтернет. Власник карти повідомив про це банк та запропонував заблокувати рахунки та розібратися, але банк відмовив та запропонував звернутися до правоохоронних органів з приводу крадіжки та незаконного перерахування коштів третьої особи, яку банк сам і назвав

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Валентина. Якщо банк відмовив повернути кошти, тоді дійсно варто звернутись в поліцію, розслідувати такі справи - це компетенція правоохоронних органів, навіть, якщо банк повернув би вам кошти, крадіїв все одно потрібно знайти.  В ході розслідування також повинно бути встановлено, чи винен банк в незаконному перерахунку коштів чи ні. Але в будь-якому разі ви маєте право звернутись  з позовом у порядку цивільного процесу до банку в зв"язку з тим, що кошти були неправомірно списані з вашого рахунку, а банк не виконав свого зобов’язання щодо гарантування Вам як клієнту безперешкодного використання коштів на рахунку, створивши умови для крадіжки ваших коштів, вам було заподіяно шкоду у вигляді збитків.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40