Стаття 105. Наслідки проникнення на земельну ділянку гілок і коренів дерев, ЗКУ

25.09.2016

Сусідські дерева, висаджені майже на межі, повністю закривають від сонця мою земельну ділянку. Я не можу використовувати свою земельну ділянку по призначенню, бо коріння сусідських дерев та гілки займають мою територію. Сусіди навіть огорожу нам поставити не дають. Спокійно ходять по нашій земельній ділянці- збирають свій урожай. А то іще й бур'янів своїх нам на город накидають. У них на земельній ділянці ростуть лише бур'яни та чагарник. Поливають бур'яни, щоб насівалися нам на газон. Повезло ж з сусідами. Навіть гілку спиляти не можу, бо якщо не по голові чимсь дадуть, так нечистотами обіллють, або в помийну яму вкинуть. Поліція тільки папірці складає. Звернулася із скаргою до мера міста. Сьогодні підійшов місячний термін, відповіді немає. Вже не знаю що робити, але здаватися не збираюся, бо хочу посадити сад, а в тіні дерева рости не будуть. Підкажіть, будь ласка що робити. Дякую за відповідь

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго вечора, Тетяна. Як і вказано в ст. 105 ЗКУ, ви можете відрізати корені дерев і кущів, які проникають із сусідньої земельної ділянки, якщо таке проникнення є перепоною у використанні земельної ділянки за цільовим призначенням. Але так як є ще багато інших порушень зі строни сусідів, то ви можете звернутись до суду, подавши позов на сусідів. Можу допомогти з написанням позову на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40