Стаття 46. Громадяни мають право на соціальний захист,

Згідно ст.46 Конституція України – Основний закон держави.Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

Мені гарантована Конституцією Украіни пенсія не менше прожиткового мінімуму

Чому моя пенсія ,949грн., з вересня місяця 2015р. не повишається.Прожиткові мінімуми (1074грн.,1130грн.)мінялися

Чому в нашій Державі Постанови Кабінету Міністрів.,Закони Украіни ( в даному випадку Закон Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании" на жаль не знайшла на украінській мові)) вважаються важливіші за Конституцію України – Основний закон держави.

Ця не повага не тільки відноситься до мене,як до пенсіонера,але ганьба для всіх, хто любий закон чи постанову ставить вище Закону-Конституціі.

Підскажіть коди звертатися за допомогою.В Пенсійному Фонді відказано-вони не признають Конституцію,живуть за постановами і своіми законами.

В мене є іхні письмові відповіді.

Допоможіть.

З повагою Котова Г.В.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Галина Василівна. Так, ви праві, Конституція має найвищу юридичну силу, але в Конституції встановлені загальні норми та гарантії, які детально і конкретизуються в Законах, Кодексах і Постановах. В Пенсійному фонді повинні признавати Конституцію, але конкретний розмір мінімальної пенсії, зарплати і т.д. в Конституції не визначається. Згідно ст. 28 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Але при призначенні розміру пенсій є багато нюансів, наприклад, менший розмір ніж прожитковий мінімум може встановлюватись, якщо страховий стаж менше 30 років для жінок і 35 - для чоловіків.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40