отримання дозволу на зброю

13.12.2018

Доброго дня! Дайте будь ласка консультацію з наступного питання: я хочу придбати мисливську зброю, які дозвільні документи для цього необхідні? І якщо отримувати в дозвільній системі МВС, то чи за місцем фактичного проживання чи за місцем де людина зареєстрована? Дякую за відповідь!проживання

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора,

Анна.звертатися треба у дозвільних відділ МВС за місцем вашої реєстрації.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

За законодавством громадянин України може придбати мисливську гладкоствольну зброю досягши віку 21 рік, мисливську нарізну зброю – з 25 років. Кількість одиниць зброї яку є намір придбати одна людина не обмежено, однак власник зброї повинен забезпечити її безумовну схоронність (Інструкция з наказу МВС №622 від 21.08.98 - п.12.1).Крок 1. Оберіть тип зброї Крок 2. Отримайте дозвіл на придбання зброїЩоб отримати дозвіл на придбання зброї, необхідно зібрати (у вказаній послідовності) та надати перелічені нижче документи до органів внутрішніх справ (районні або міські відділи дозвільної системи – для гладкоствольної зброї, відділ обласного управління дозвільної системи (крім Києва та Севастополя) – для нарізної зброї).

1. Медична довідка (ф. №127/о – наказ МОЗ України №252-99).
Необхідно пройти наркологічний та психіатричний огляди та отримати медичну довідку. Зробити це можна або в державних лікувальних закладах або в приватних клініках (перелік), які мають ліцензію для оформлення такої довідки. Вартість та швидкість отримання довідки залежить виключно від закладу. В приватній клініці це буде значно скоріше але й вийде дорожче.

Документи для отримання медичної довідки:

  • Паспорт.
  • Військовий квиток.
  • Сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду (форма МЗ України № 140-0/у).
  • Медична довідка про проходження обов’язкового попереднього та періодичного психіатричних оглядів (форма МЗ України № 122-2/у);
  • Дві фотокартки розміром 3х4 см.
  • Направлення з відділу кадрів, якщо проходження медичної комісії пов’язано з працевлаштуванням на посаду, якою передбачено носіння вогнепальної зброї.


Захворювання, які не дозволяють отримати довідку на придбання зброї

  • Наркологічні протипоказання.
  • Психіатричні протипоказання.
  • Важкі форми цукрового діабету, які супроводжуються коматозними станами.
  • Хворобливий стан, який проявляється у виді астено-невротичного синдромі, істерії, а також стану після перенесених захворювань нервової системи, які супроводжуються помірними парезами, паралічами, порушенням координації рухів.
  • Порушення функцій вестибулярного апарату, в тому числі хвороба Меньєра.
  • Гострота зору з корекцією нижче 0,08 на кращому оці.
  • Стійка сльозотеча, яка не піддається лікуванню.
  • Обмеження поля зору більше ніж на 20 град. у будь-якому мерідіані, центральна скотома (абсолютна або відносна).


Довідки від нарколога та психіатра залишаються у місці видачі довідки ф№127/о

2. Довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил користування ними та їх застосування.
Вам треба навчитися користуватися зброєю, здати екзамен та отримати про це довідку. Перелік організацій, які можуть видати таку довідку.

3. Ксерокопія паспорту
Знадобляться ксерокопії першої та другої сторінки паспорту, а також сторінки з реєстрацією.
Якщо Ваше фактичне місце проживання не співпадає з вказаним в паспорті, необхідно додатково надати документ, підтверджуючий фактичне місце проживання (договір оренди житлового приміщення, свідоцтво про право власності на житлове приміщення тощо) (Інструкция з наказу МВС №622 від 21.08.98 - п.12.2 абз.5).

4. Платіжне доручення або квитанція
Необхідно сплатити послугу та надати платіжне доручення або квитанцію з позначкою банку, поштовим відділенням або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги (реквізити отримуйте або обов'язково перевіряйте в органах внутрішніх справ безпосередньо перед сплатою за послугу).

5. Заява про видачу дозволу на придбання зброї
Заява про видачу дозволу на придбання зброї пишеться на ім'я керівника органу внутрішніх справ за місцем Вашого проживання (для гладкоствольної зброї – до міського або районного відділу внутрішніх справ, для нарізної зброї – в управління (відділ) обласного управління дозвільної системи (крім Києва та Севастополя).

6. Заповнена карта-заява.
Разом з заявою про видачу дозволу на придбання зброї необхідно заповнити та подати карту-заяву з Вашими персональними даними. Уповноважений орган надасть відповідь на Вашу заяву на протязі одного календарного місяця.

7. Довідка про відсутність (наявність) судимості
Довідка про відсутність (наявність) судимості не зазначена в переліку документів які надаються громадянами для одержання в органах внутрішніх справ дозволу на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї, пневматичної зброї, холодної та охолощеної зброї (Інструкция з наказу МВС №622 від 21.08.98 (п.12.2). Однак ця довідка присутня серед обов'язкових документів для видачі органами дозвільної системи вищезазначеного дозволу. Отримати довідку про відсутність судимості Ви можете на порталі iGov.org.ua.Крок 3. Придбання зброї Крок 4. Отримайте дозвіл на зберігання та носіння зброї Крок 5. Дотримуйтесь правил зберігання зброї!Крок 6. Слідкуйте за строком дії дозволу

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860