Стаття 160. Право батьків на визначення місця проживання дитини, СКУ

21.09.2016

Дайте будь-ласка пояснення ситуації, яка склалася в моєї дочки- вона розлучилася з чоловіком, який від народження дитини не проживає з ними і не приймає участі в вихованні дитини ні матеріально ні будь-як, він взагалі з ними не контактує і дочка навіть незнає де він знаходиться.На судові слухання по розлученню він жодного разу не з"являвся.Як можна прописати дитину по місцю прописки матері без згоди цього "батька"???

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго  дня, Марія. Нажаль, без його згоди зареєструвати дитини за місцем проживання матері не вийде. При проживанні батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, разом з одним з батьків надається письмова згода другого з батьків та довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним.

В зв’язку з відмовою батька від надання письмової згоди на реєстрацію місця проживання дитини з метою захисту прав дитини можливо звернутися до суду з вимогою про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини без згоди батька.

Отже, дозвіл батька потрібний, а якщо він його не надасть, то даний спір потрібно вирішувати в суді. Якщо ж батько зовсім не піклується про дитину, то є сенс подавати позов на позбавлення його батьківських прав, якщо його судом буде позбавлено батьківських прав, тоді його згоду на проведення реєстрації дитини отримувати не треба, також він втратить і інші права на дитину.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40