звільнення через примус

Доброго дня.

Працівник написала заяву такого змісту:

"Прошу звільнити мене з посади..., у звязку з тим що директор неодноразово змушував писати мене заяву на звільнення, зокрема на нараді ........ 2018 року"

(Насправді примусу не було...)

По якій статті тут можна звільнити особу?

Якщо вона на наступний день відкрила лікарняний.

І взагалі на ВАШУ думку в цій заяві є власне бажання?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору (ч. 3 ст. 38 КЗпП)

Законом не визначено чіткого зразку заяви на звільнення. Все це пишеться в довільній формі і є особистим правом кожного.

Тому, вважаю, що дана заява підлягає задоволенню, однак звільняти працівника в момент відкритого лікарняного заборонено. вам потрібно дочекатися виходу на роботу

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862

Найкраща відповідь

Действительно, узаконенной формы заявления на увольнение нет. Данное заявление можно считать как заявление на увольнение по собственному желанию, ведь желание изъявил сам работник и увольнение будет по ст.38 КЗоТ. Что касается больничного, то невзирая на то, что больничный может не быть "закрытым" на день его (работника) увольнения, увольнять его предприятие может, даже более того, ОБЯЗАНО. Это увольнение по собственному желанию, проще говоря по инициативе работника а не администрации. И предприятие не может и не должно ждать даты даты окончания болезни работника, так как этим ожиданием нарушает сроки увольнения. Ситуация кардинально изменяется если увольнение происходит по инициативе администрации, тогда действительно нельзя увольнять работника в период его отпуска или больничного ( см. часть третью ст. 40 КЗоТ).

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860