Відпустка по догляду за дитиною до 3 років,

29.08.2016

Якщо хочу взяти відпустку по догляду за онучкою до 3 -х років, а дочка приватний підприємець на єдиному податку, зять працює в ДСНС то які документи я маю подати, щоб отримати відпустку?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Оксана. Для оформлення такої відпустки мати або особа, яка фактично доглядає за дитиною, має подати письмову заяву на ім’я власника або уповноваженого ним органу та копію свідоцтва про народження дитини (для підтвердження її віку) і документ, що підтверджує споріднення. Надання відповідної відпустки оформлюється наказом (розпорядженням) власника.

Але в ході вивчення вашої проблеми з"ясувалось, що нажаль мати як приватний підприємець не може взяти відпустку, так як таке право дається тільки працівникам, які перебувать у трудових відносинах, а приватний підприємець - це самостійна, ініціативна, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Якщо навіть ви - бабуся чи батько працюєте за трудовим договром, відпустка по догляду за дитиною не надається, так как відсутня підстава для її надання знову таки ж тому що мати - приватний підприємець і на неї не поширюютсься норми трудового законодавства про відпустки.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов