Стаття 498. Права та обов’язки осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності за порушення митних правил, та заінтересованих осіб, МКУ

Доброго дня!

Маю таку проблему: 18 грудня 2015 року я заїхав на машині з польською реєстрацією в Україну, після чого 21 грудня машина попала в ДТП і була продана на Україні.

На митну службу не було передано довідки про ДТП. Вчора мені прийшов лист в якому сказано що я буду нести відповідальність згідно ст. 498 митного кодексу України.

Як краще мені поступити в данній ситуації?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Владислав. Якщо авто, яке було ввезене у режимі тимчасового ввезення, потрапило в ДТП та було продане, про це необхідно обов"язково потрібно повідомити в митну службу на підставі п.6 ст. 380 МК України:

У разі втрати чи повного зіпсування тимчасово ввезених транспортних засобів особистого користування внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили перебіг строку тимчасового ввезення зупиняється за умови надання органам доходів і зборів власниками таких транспортних засобів достатніх доказів їх втрати чи зіпсування. Дозволяється поміщення таких транспортних засобів у митний режим відмови на користь держави чи знищення або руйнування.

Але мені не зрозуміло про відповідальність по ст. 498 МК України, відповідальність по цій статті наступати не може, бо це статья, яка регламентує права та обов"язки осіб. Напевно, в постанові вказано, що ви будете нести відповідальність по ст. 481 МК України.

В цілому ж для детальної консультації потрібно більше інформації  про ваш випадок, а така консультація надається на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40