Порядок поділу класів на групи при вивченні іноземної м. в ЗНЗ

22.08.2018

Добрий день! У наказі МОНУ ?128 від 20.02.2002 "Про порядок поділу класів на групи у ЗНЗ при вивченні окремих предметів " сказано, що поділ класу на групи при вивченні іноземної мови, яка вивчається як предмет ,відбувається якщо кількість учнів у класі більше 27. Так і було(незалежно від наявності у класі учнів, які навчаються на індивідуальній формі). Чи можливо НЕ ділити клас на групи (згідно з даним наказом )якщо кількість учнів у класі більше 27,але в цю кількість враховано учнів, які навчаються на індивідуальній формі. Отже, якщо відняти кількість учнів з індивід формою від загальної кількості учнів, то в результаті матимемо кількість учнів, яка не підлягатиме поділу класу на групи. Саме такий варіант пропонує адміністрація школи своїм учителям іноземної мови. Чи правомірно це? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

РОЗ’ЯСНЕННЯ
щодо порядку поділу класів на групи при вивченні окремих
предметів у загальноосвітніх навчальних закладах в умовах повної або
часткової інтеграції різних освітніх галузей, можливість якої передбачена
Державним стандартом початкової освіти, затвердженим Постановою
Кабінету Міністрів України № 87 від 21 лютого 2018 р.

Шановні колеги!

У відповідь на численні прохання педагогічних працівників, роз’яснюємо, як застосовуватиметься Порядок поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах, визначений наказом Міністерства освіти і науки України № 128 від 20.02.2002 р., в умовах повної або часткової інтеграції різних освітніх галузей, можливість якої передбачена Державним стандартом початкової освіти, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 87 від 21 лютого 2018 р.

Погодинне співвідношення між освітніми галузями за роками навчання встановлює базовий навчальний план початкової освіти, визначаючи загальну щорічну кількість годин за освітніми галузями (див. абзац 21 та додаток 2 до Стандарту).

У процесі інтеграції кількість навчальних годин, передбачених на вивчення кожної освітньої галузі базовим навчальним планом, перерозподіляється таким чином, що їх сумарне значення не зменшується. Це відображається в типових освітніх програмах, освітніх програмах закладів загальної середньої освіти (абзац 24 Стандарту).

Поділ класів на групи здійснюється незалежно від того, як розподілений між окремими й інтегрованими предметами час, відведений на відповідні освітні галузі.

Така практика апробується у процесі всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» на базі пілотних закладів освіти. За проміжними результатами цієї апробації готуються відповідні методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу у початковій школі.

Разом з тим повідомляємо, що з огляду на необхідність приведення нормативних актів, що регулюють правові засади організації та діяльності закладів загальної середньої освіти, у відповідність до Закону про освіту, прийнятого 5 вересня 2017 року, Міністерством освіти і науки здійснюється підготовка змін до наказу № 128 від 20.02.2002 року. Нова редакція цього наказу забезпечить рівні умови для всіх учасників освітнього процесу та закладів освіти, незалежно від того, за якою освітньою програмою вони працюють.

Роз'яснення щодо порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах в умовах повної або часткової інтеграції різних освітніх галузей, можливість якої передбачена Державним стандартом початкової освіти, зат Лист МОН № 1/9-322 від 18.05.18 року
Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860