Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Ми комунальне підприємство центр первинної медико-санітарної допомоги до 01.01.17р.були в реєстрі неприбуткових організацій.З січня 2017 р. ДФСУ відмовляє нам у статусі неприбуткової організації.бо установчі

Вашому підприємству потрібно змінити установчі документи, довести їх до правильного рівня. Також-потрібно вияснити відносини із фіскальною службою, який її повний перелік закидів та вирішити дану ситуацію відповідно до закону, напевне-щось трохи змінити в підприємстві та виконати усі формальності у відносинах з ДФС. В даному питанні зі всіма особами, які тут фігурували, потрібно залагодити справи. Зробити це мають змогти керівництво Вашого центру та трохи-інші особи.

Згідно податкового кодексу, у разі недотримання неприбутковою організацією вимог, визначених цим пунктом, така неприбуткова організація зобов’язана подати у строк, визначений для місячного податкового (звітного) періоду, звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за період з початку року (або з початку визнання організації неприбутковою в установленому порядку, якщо таке визнання відбулося пізніше) по останній день місяця, в якому вчинено таке порушення, та зазначити і сплатити суму самостійно нарахованого податкового зобов’язання з податку на прибуток. Податкове зобов’язання розраховується виходячи із суми операції (операцій) нецільового використання активів. Така неприбуткова організація виключається контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій та вважається платником податку на прибуток для цілей оподаткування з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення.

Згідно із Порядком ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженим постановою кабінету міністрів від 13.07.2016, присвоєння неприбутковій організації ознаки неприбутковості здійснює контролюючий орган за основним місцем обліку неприбуткової організації. Невідповідність установих документів неприбуткової організації вимогам п. 133.4 податкового кодексу є передбаченою цим порядком підставою для виключення неприбуткової організації з реєстру.

В попередньому Положенні про центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги такі центри називались некомерційними, в чинному положенні від 29.07.2016-цього нема, основним джерелом фінансування ЦПМСД мають бути кошти медичної субвенції та місцевого/місцевих бюджету/бюджетів, тобто-прибуток від клієнтів тут не згаданий, отже-ЦПМСД мають вважатись неприбутковими.

Інші центри первинної медико-санітарної допомоги часто містять в назві слова «некомерційне підприємство», тобто-на практиці вони вважаються такими.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]