Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго времени суток! Меня зовут Алексей. Я хочу у Вас узнать: является ли велосипед транспортным средством и распространяется ли админ.наказание за установку на него спецсигнала? Могли бы Вы дать ссылку

За ст. 122-5 кодексу про адміністративні правопорушення, порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв-має наслідком накладення помітних штрафів. Згідно примітки до цієї статті, спеціальний світловий cигнальний пристрій можна встановлювати тільки на оперативні або спеціальні транспортні засоби, спеціальний звуковий сигнальний пристрій-лише на оперативні транспортні засоби.

Відповідно до Інструкції про порядок видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сгнальних пристроїв, затвердженої аказом МВС від 22.08.2005, такий дозвіл видається Департаментом Державтоінспекції МВС виключно на службові транспортні засоби, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку в Збройних Силах України, Національної гвардії України, податкової міліції, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України. Згідно постанови кабінету міністрів «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах» від 22.03.2017, яка ще не вступила в дію, спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього кольору можуть установлюватися за наявності дозволу.

За нормами Правил дорожнього руху, затверджених постановою кабміну від 10 жовтня 2001 р., велосипед-транспортний засіб, крім інвалідних колясок, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому.

Встановлення на велосипед спецсигналу є адмінпроступком, оскільки спецсигнали можна встановлювати лише за наявності дозволу і тільки на транспортних засобах певного типу.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]