Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

27.03.2017
стаття 173-2
Підкажіть будь-ласка, які саме повинні бути докази по статті 173-2 насильство в сім*ї, за наявності яких правоохоронні органи, повинні скласти протокол в обов*язковому порядку і притягнути правопорушника

Статтею 173-2 кодексу про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за насильство в сім’ї, санкції там-досить великі як на цей кодекс, найбільша-адмінарешт строком до 15 діб.

Згідно закону «Про попередження насильства в сім'ї» від 15.11.2001, жертва насильства в сім'ї-член сім'ї, який постраждав від фізичного, сексуального, психологічного чи економічного насильства з боку іншого члена сім'ї; попередження насильства в сім'ї-система соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють вчиненню насильства в сім'ї, припинення насильства в сім'ї, яке готується або вже почалося, притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні насильства в сім'ї, а також медико-соціальна реабілітація жертв насильства в сім'ї; реальна загроза вчинення насильства в сім'ї-погроза вчинення одним членом сім'ї стосовно іншого члена сім'ї умисних дій цього проступку, якщо є реальні підстави очікувати її виконання. Безпосередньо боротьбу із насильством у сім’ях ведуть органи опіки і піклування, спеціалізовані установи для осіб, які вчинили насильство в сім'ї, та жертв такого насильства: кризові центри для членів сімей, в яких вчинено насильство в сім'ї або існує реальна загроза його вчинення, центри медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім'ї, уповноважені підрозділи поліції тощо. Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації незалежно від форми власності, об'єднання громадян, а також окремі громадяни можуть сприяти у здійсненні заходів з попередження насильства в сім'ї.

Відповідно до Порядку розгляду заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім'ї або реальну його загрозу, затвердженого постановою кабінету міністрів від 26 квітня 2003 р., під час розгляду заяви здійснюється відвідання постраждалого від насильства в сім'ї або особи, стосовно якої існує реальна загроза вчинення насильства, за місцем проживання представниками поліції, структурного підрозділу, відповідального за реалізацію державної політики щодо запобігання насильству в сім’ї, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відповідної місцевої держадміністрації, а у разі отримання зазначеної інформації стосовно неповнолітнього-із залученням представників органу опіки та піклування і служби у справах дітей, про що, згідно з наказом МВС та мінсім’ї № 3131/386 від 7.09.2009, складається акт з'ясування обставин вчинення насильства в сім'ї або реальної загрози його вчинення.

Постарайтесь зібрати максимум доказів протиправної поведінки порушника, тут їх має бути трохи більше. З цих доказів має бути більш-менш ясно видно, яка саме особа вчинила проступок та що справді було таке правопорушення. Щодо виду доказів-то вони мають відрізнятись залежно від виду насильства, якщо воно-фізичне чи сексуальне-то тут потрібні акти медиків, якщо психологічне-психологів, якщо економічне-акт працівників правоохоронного органу про позбавляння потерпілого його цінностей. Показання свідків, можливо-офіційні заяви охоронців, працівників правоохоронних органів, висновки медиків тощо, які вже брали участь в провадженні-на користь потерпілого-тут будуть корисні. Для виграшу справи потрібно вчинити дії із забезпечення законності-законно «перетягнути на свій бік» ряд вищезгаданих працівників, і-у важчих випадках-забезпечити безпеку потерпілого: щоб він жив із дружніми йому людьми та окремо від порушника.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]