Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Яка фінансова та адміністративна відповідальність на підприємство у випадку, коли працівником перевищена норма понаднормово відпрацьованих годин (за неділю понаднормові становлять 20 годин), а не так як

Надурочні роботи в 20 годин на тиждень-це значна праця, трудовий кодекс дозволяє максимум у 4 години протягом двох днів підряд, тобто-10 годин при 5-ти-денному робочому тижні. За ст. 106 КЗпП, робота в надурочний час оплачується в подвійному розмірі.

Ч.1 ст. 41 кодексу про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за інші (крім перечислених там ж) порушення законодавства про працю, покарання там-накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Згадане Вами порушення норм трудового кодексу є дещо суттєвим, його слід кваліфікувати за ст. 41 КпАП-у разі вчинення такого у значимих розмірах.

Фінансова відповідальність настає за порушення фінансово-правових норм. Згідно ст. 111 податкового кодексу, за порушення податкового законодавства передбачається і фінансова відповідальність, вона застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені. Ще-фінансово-правовими санкціями є припинення бюджетного фінансування, попередження тощо. Фінансово-правова відповідальність має публічно-правовий характер-на відміну від «приватної» цивільно-правової. Якщо у Вашому випадку було порушення норм фінансового права, наприклад-його підгалузі податкового права, то тоді має настати фінансово-правова відповідальність.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]