Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Какой государственный орган уполномочен рассматривать заявление по этой статье? Могут ли быть привлечены по этой статье работники прокуратуры?

У статті 185-6 кодексу про адміністративні правопорушення визначено адмінпроступок невжиття заходів щодо окремої ухвали суду, санкції там-штрафи досить невисокого розміру. Раніше в ст. 185-6 КпАП була частина друга, в якій-згадувались працівники прокуратури. Протоколи про адмінправопорушення щодо даного порушення мають право складати уповноважені на те посадові особи національної поліції, також-секретар судового засідання, секретар суду.

Суб'єктом даного правопорушення можуть бути посадові особи, яким направлено окрему ухвалу суду чи окрему постанову судді. Згідно із ст. 211 цивільно-процесуального кодексу, суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону і встановивши причини та умови, що сприяли вчиненню порушення, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним особам чи органам для вжиття заходів щодо усунення цих причин та умов. Про вжиті заходи протягом місяця з дня надходження окремої ухвали повинно бути повідомлено суд, який постановив окрему ухвалу. Окрема ухвала направляється відповідним особам чи органам, які можуть усунути причини та умови. Це можуть бути вищестоящі органи, керівники осіб, які допустили порушення закону, органи прокуратури, поліції. Ці органи повинні мати повноваження, необхідні для вжиття відповідних заходів реагування. Суд не має права в окремій ухвалі визначати конкретні заходи, які слід вжити для усунення причин та умов, що сприяли правопорушенню, оскільки це виходить за межі його компетенції.

В кримінально-процесуальному кодексі не згадується окрема ухвала суду. За ст. 90 господарсько-процесуального кодексу, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу. Якщо при вирішенні господарського спору господарський суд виявить у діяльності працівників підприємств та організацій порушення законності, що містять ознаки кримінального правопорушення, господарський суд надсилає про цей факт повідомлення прокурору або органу досудового розслідування. Згідно ст. 166 кодексу адміністративного судочинства, суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним суб'єктам владних повноважень для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону. Про вжиті заходи суд повідомляється не пізніше одного місяця після надходження окремої ухвали.

Працівники прокуратури можуть притягуватись за цією статтею, якщо вони фігурували в таких відносинах як посадові особи, яким було направлено окрему ухвалу суду і вчинили даний адмінпроступок.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]