Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Які конкретно вимоги встановлені законодавством до форми і системи оплати праці членів кооперативу та найманих працівників? Дякую!

Згідно закону «Про кооперацію», трудові відносини в кооперативних організаціях регулюються цим законом, законодавством про працю, статутами кооперативних організацій та правилами їх внутрішнього розпорядку. Для здійснення мети і статутних завдань кооперативна організація може залучати до роботи за трудовим договором осіб, які не є її членами, з ними може укладатися контракт. Кооперативна організація самостійно визначає форми і систему оплати праці своїх членів і найманих працівників. За рішенням загальних зборів членів кооперативу працівникам кооперативу можуть надаватися додаткові пільги соціального захисту за рахунок доходу кооперативу. Кооперативна організація забезпечує додержання встановлених відповідно до законодавства вимог з охорони праці, техніки безпеки, санітарних вимог на виробництві. Кооперативна організація несе відповідальність за шкоду, заподіяну здоров'ю членів кооперативу-фізичних осіб, найманих працівників внаслідок виконання ними своїх службових обов'язків, відповідно до закону.

За Модельним законом СНД про кооперативи та їх об’єднання (союзи) від 6.12.1997, який має рекомендаційно-зразковий характер, трудові відносини в кооперативах і союзах кооперативів регулюються законодавством та статутами таких двох видів організацій. Кооперативи та їх союзи самостійно визначають розмір оплати праці. Трудові відносини з працівниками, які займають виборні посади в кооперативах і їх союзах, регулюються їх статутами. Час роботи в таких організаціях зараховуються в загальний і безперервний трудовий стаж учасника чи працівника на підставі запису в трудових книжках. Кооператив та союз кооперативів мали б вносити до фонду соціального страхування, пенсійного фонду, фонду зайнятості та інші фонди страхові відрахування зі своїх доходів в порядку, установленому законом. Сільськогосподарським кооперативам законодавчо рекомендується самостійно визначати форми і системи оплати праці учасників і працівників кооперативу. Допускається виконання робіт учасниками житлових, будівельних й подібних їм кооперативів на основі членських відносин.

За законом України «Про споживчу кооперацію», дисциплінарні стягнення (включаючи звільнення з роботи) на осіб, які займають виборні платні посади в споживчому товаристві або спілці споживчих товариств та їх відсторонення від роботи застосовуються в порядку, передбаченому їх статутами та законодавством. Організації споживчої кооперації несуть відповідальність за шкоду, заподіяну здоров'ю та працездатності працівників. Для охорони здоров'я працівників у системі споживчої кооперації створюється мережа лікувально-профілактичних, санаторно-курортних та оздоровчих закладів.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]