Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Які норми перебування робітників на відкритому повітрі в холодну пору року?

Згідно Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників, затверджені наказом МНС від 25.01.2012, робочі зони на відкритому повітрі повинні мати штучне освітлення, якщо природного світла недостатньо. Якщо працівники працюють на відкритому повітрі, їх робочі місця повинні бути обладнані так, щоб працівники: були захищені від погодних впливів, у випадку небезпеки могли швидко залишити своє робоче місце.

Традиційно при такі роботі передбаються припинення роботи та перерви для обігріву, останні-включаються у робочий час, це-передбачено постановою Наркомпраці СРСР «Правила роботи на відкритому повітрі в холодну пору року» від 11.12.1929. Засоби для обігріву надаються на місці праці чи поблизу нього. При короткочасних роботах забезпечуються лише вогнища для зігрівання.

За ст. 168 кодексу про працю, працівникам, що працюють в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, вантажникам та деяким іншим категоріям працівників надаються спеціальні перерви для обігрівання і відпочинку, які включаються у робочий час. Власник або уповноважений ним орган, зобов'язаний обладнувати приміщення для обігрівання і відпочинку працівників.

Деталі роботи на відкритому повітрі в холодну пору року визначаються колективними договорами, локальними нормативними актами тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]