Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Ми Благодійна організація "Фонд...", в якої Статут 2005 року. Внесення змін до установчих документів з того часу не проводилося. Багато положень Статуту втратили чинність або змінилися

В ст. 14 закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації» встановлено вимоги до установчих документів благодійних організацій. Установчим документом благодійного товариства та благодійного фонду є статут, благодійної установи-установчий акт. Набрання чинності цим Законом не потребує перереєстрації благодійних організацій, які були зареєстровані до дня набрання чинності цим законом.

За загальним правилом, якщо складається протокол якоїсь дії-то за словом «протокол» має іти назва цього дійства, в тому числі-його основних учасників. Якщо проводиться конференція-то протокол її проведення має містити слово «конференція». Конференція подібна до загальних зборів, це-також колегіальний орган керівництва організації. Якщо на практиці-це тотожні поняття з різними назвами-то можете, грунтуючись на змінах в законодавстві, вважати це зібрання учасників загальними зборами, документ-назвати «Протокол загальних зборів» і внести відповідні зміни до статуту. Вищезгаданий закон було прийнято у 2012 році, тому-якомога швидше визначте нові керівні органи організації та прийміть зміни до статуту. Конференція була одним з керівних органів благодійної організації за старим законом від 1997 року. При роботі керівного органу юридичної особи-загальних зборів, конференції тощо-на практиці складається протокол. Спочатку-змініть керівний орган фонду, потім-статут, оскільки організація із не передбаченим законом керівним органом не має права вносити зміни до статуту.

6 жовтня 2016 р.-внесено зміни в податковий кодекс, за якими неприбуткові організації мають привести свої установчі документи у відповідність до цього кодексу. Неприбуткові підприємства, установи та організації, які не привели свої установчі документи у відповідність із нормами пункту 133.4 статті 133 цього Кодексу, після 1 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]