Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. У ст 46 зазначено, що поліцейські застосовують вогнепальну зброю для відбиття нападу на об’єкти, що перебувають під охороною. Чи правомірно вимагати документи в охоронних фірм про наявність

За законом «Про охоронну діяльність», його дія поширюється на правовідносини правоохоронних органів та військових формувань у процесі надання ними послуг з охорони власності та громадян у частині, що не регулюється законодавчими актами, які регламентують їх діяльність. Суб'єкт охоронної діяльності має право для забезпечення охоронної діяльності придбавати, зберігати та використовувати деякі спеціальні засоби. За Переліком спеціальних засобів, придбання, зберігання та використання яких здійснюється суб’єктами охоронної діяльності, затвердженим постановою кабінету міністрів від 11.02.2013, це-1) газові пістолети і револьвери та патрони до них калібру 6, 8 і 9 міліметрів, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії, 2) пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (лише деякими підприємствами), та ін.

Охоронну діяльність можуть провадити на території України юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці на підставі ліцензії за наявності матеріально-технічної бази, необхідної для провадження такої діяльності, та за умови виконання такими особами організаційних, кадрових і технологічних вимог, передбачених Ліцензійними умовами провадження охоронної діяльності, затвердженими постановою уряду від 18 листопада 2015 року. Щодо вищезазначених спецзасобів, то суб’єкт охоронної діяльності зобов’язаний отримати дозвіл на відкриття та функціонування об’єкта дозвільної системи та дозвіл на право придбання зазначених пристроїв, має вести облік пристроїв та патронів до них шляхом внесення відповідних даних до книги обліку видачі і прийняття пристроїв та патронів до них.

Згідно закону «Про національну поліцію», поліція здійснює контроль за дотриманням фізичними та юридичними особами спеціальних правил та порядку зберігання і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, інших предметів, матеріалів та речовин, на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ. Поліція може застосовувати такий превентивний захід, як перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ. Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що підтверджують відповідне право особи-у випадках, якщо в особи є зброя, боєприпаси та інші речі, обіг яких обмежений або для зберігання, використання чи перевезення яких потрібен дозвіл, якщо встановити такі права іншим чином неможливо.

За Положенням про дозвільну систему, затвердженим постановою кабінету міністрів від 12.10.1992, вона організовується щодо вогнепальної і холодної зброї, спецзасобів тощо.

Щодо ст. 46 закону «Про національну поліцію»-то, якщо значно потрібно, пораджу коментар цього закону, який був недавно виданий і продається в книгарнях, щоправда-він недешевий.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]