Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Маю дочку, в якої є статус інвалід з дитинства. На даний час дочка повнолітня. Чи маю я право на неповний робочий день. В законі прописано, що пільги надаються жінці, яка народила та виховала

Доброго дня Тамара,

Згідно ст 184 КЗпПУ Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, дитини-інваліда

Вікових обмежень не визначено. Також цією ст. визначено що при таких ситуаціях потрібно робити "при відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку".

Це по-перше відмовити Вам підприємство не має право.

По-друге у статті 56 цього ж кодексу На просьбу жінки "За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Жінка, яка має дитину дитину-інваліда, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний встановлювати їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Це обов'язок підприємства і відмовити вони теж не мають право.

По-третье Є поняття рівності трудових прав громадян "Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці,сімейного стану, сімейних обов’язків."

Ви цитуєте пільги, а питання ставити зовсім інше!!!!

Зв'язатися з юристом
Зікрата Олена Анатоліївна, місто Дніпро
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Онлайн консультація від 100 гривень,
Розробка документів від 200 гривень.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860