Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

у разі смерті керівника,і власника в одній особі унітарного підприємства, як здійснюється припинення підприємницької діяльності?

За цивільним кодексом, право на участь у товариствах, якщо інше не встановлено законом або їх установчими документами, не входить до складу спадщини. Це-суперечлива норма, вона містить винятки.

Згідно господарського кодексу, унітарне підприємство створюється одним засновником, який виділяє необхідне для того майно, формує відповідно до закону статутний капітал, не поділений на частки (паї), затверджує статут, розподіляє доходи, безпосередньо або через керівника, який призначається (обирається) засновником (наглядовою радою такого підприємства у разі її утворення), керує підприємством і формує його трудовий колектив на засадах трудового найму, вирішує питання реорганізації та ліквідації підприємства. підприємницька діяльність припиняється і в разі припинення існування підприємця. Безпосереднє здійснення підприємницької діяльності нерозривно пов'язане з особою, що її здійснює (фізичною або юридичною). Таким чином, у випадку смерті фізичної особи-підприємця або у випадку ліквідації юридичної особи передбачається автоматичне припинення її підприємницької діяльності. Щодо припинення діяльності підприємця, то цей кодекс встановлює загальні вимоги до порядку ліквідації суб'єктів підприємницької діяльності. За ст. 91 господарського кодексу, ліквідація господарського товариства провадиться ліквідаційною комісією, призначеною його вищим органом, а у разі припинення товариства за рішенням суду-ліквідаційною комісією, сформованою відповідно до рішення суду. З дня утворення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню справами господарського товариства. Ліквідаційна комісія у триденний строк з моменту її утворення публікує інформацію про ліквідацію господарського товариства та ін.. Ліквідація господарського товариства вважається завершеною, а товариство таким, що припинилося, з дня внесення запису про його ліквідацію до державного реєстру.

В законі «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003, а саме-його ч.4 і 5 ст. 25-поміщені положення про спрощену процедуру державної реєстрації припинення юридичної особи шляхом її ліквідації, в ч. 9, 11, 12 ст. 17, п. 26 ч. 2 ст. 9 та іших місцях-містяться ряд норм про держреєстрацію ліквідації юридичної особи.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]