Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, яка передбачена відповідальність за порушення п.2 ст.20 Кодексу Цивільного захисту України? Якщо в закладі працює більше 200 осіб, але заклад є відокремленим підрозділом

Згідно ч. 2 ст. 20 Кодексу цивільного захисту від 2-го жовтня 2012-го року, організація заходів цивільного захисту суб’єкта господарювання здійснюється підрозділами (посадовими особами) з питань цивільного захисту, які створюються (призначаються) керівниками зазначених суб’єктів господарювання з урахуванням таких вимог: 1) у суб’єктах господарювання, віднесених до відповідних категорій цивільного захисту, з чисельністю працюючих понад 3 тисячі осіб створюються підрозділи з питань цивільного захисту; 2) у суб’єктах господарювання, а також закладах охорони здоров’я із загальною чисельністю працюючих та осіб, які перебувають на лікуванні, від 200 до 3 тисяч осіб та у суб’єктах господарювання, віднесених до другої категорії цивільного захисту, призначаються посадові особи з питань цивільного захисту; 3) у навчальних закладах з денною формою навчання з чисельністю 500 і більше осіб, які навчаються, призначаються посадові особи з питань цивільного захисту; 4) у суб’єктах господарювання з чисельністю працюючих до 200 осіб призначаються особи з питань цивільного захисту за рахунок штатної чисельності суб’єкта господарювання. В цій законодавсій нормі розуміються суб’єкти господарювання та деякі заклади, тобто-цілі юридичні особи, відокремлені підрозділи організацій (юридичних осіб) в цій частині статті не згадуються. У Юридичній особі, відокремленим підрозділом якої є Ваш заклад, має призначатись посадова особа з питань цивільного захисту, займатись цим має керівництво всієї юридичної особи. Працювати ця посадова особа стосовно цивільного захисту має або в місці, де її робота є необхідною, або за місцезнаходженням основної частини юридичної особи, або в іншому приміщенні всієї юридичної особи-тому, яке йому для цього відведе керівництво.

Щодо відповідальності за порушення норм даної частини статті чи норм цивільного захисту взагалі, то за нормами кримінального кодексу від 05.04.2001, ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період (крім відбудовного періоду) чи у разі проведення цільової мобілізації-карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років (ст. 336-1). За кодексом про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 р., невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, щодо розроблення та реалізації заходів у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру-тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Те саме діяння, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення-тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 188-16). Актом Клафікаційні ознаки надзвичайних ситуацій, затвердженим наказом МНС від 12.12.2012, здійснено опис різних видів можливих надзвичаних ситуацій. За порушення норм цивільного захисту, в т. ч.-і ч. 2 ст. 20 кодексу цивільного захисту-винні можуть нести також цивільно-правову, дисциплінарну відповідальність тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]