Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи є Головні управління НП України областей правонаступниками ГУ МВС України областей?

Згідно закону «Про національну поліцію» від 2-го липня 2015-го року, систему поліції складають: 1) центральний орган управління поліцією; 2) територіальні органи поліції. У складі поліції функціонують: 1) кримінальна поліція; 2) патрульна поліція; 3) органи досудового розслідування; 4) поліція охорони; 5) спеціальна поліція; 6) поліція особливого призначення. У системі поліції можуть утворюватися науково-дослідні установи та установи забезпечення. Територіальні органи поліції утворюються як юридичні особи публічного права в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, районах, містах, районах у містах та як міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць) територіальні органи у межах граничної чисельності поліції і коштів, визначених на її утримання. Територіальні органи поліції утворює, ліквідовує та реорганізовує Кабінет Міністрів України за поданням Міністра внутрішніх справ України на підставі пропозицій керівника поліції. До 31 грудня 2016 року керівником та заступниками керівника територіальних органів поліції може бути призначена особа, яка: 1) відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію; 2) має повну вищу освіту; 3) має стаж роботи не менше 5 років; 4) має досвід роботи на керівних посадах не менше одного року. З дня опублікування цього Закону всі працівники міліції (особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ), а також інші працівники Міністерства внутрішніх справ України, його територіальних органів, закладів та установ вважаються такими, що попереджені у визначеному порядку про можливе майбутнє звільнення через скорочення штатів. Працівники міліції, які відмовилися від проходження служби в поліції та/або не прийняті на службу до поліції в тримісячний термін з моменту попередження про наступне вивільнення, звільняються зі служби в органах внутрішніх справ через скорочення штатів. До 31 грудня 2016 року поліції дозволяється використання службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів та емблем міліції та Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до Положення про Міністерство внутрішніх справ України, затвердженого постановою кабінету міністрів від 28 жовтня 2015 р., дане міністерство є юридичною особою публічного права, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки, рахунки в органах Казначейства.

Постановою кабінету міністрів «Про утворення територіальних органів Національної поліції та ліквідацію територіальних органів Міністерства внутрішніх справ» від 16.09.2015 постановлено: 1) утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Національної поліції за переліком згідно з додатком 1, 2) ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства внутрішніх справ за переліком згідно з додатком 2. Утворюються-головні управління в областях, місті Києві та одне-в Автономній республіці Крим та місті Севастополі, ще-Департамент патрульної поліції як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції. Ліквідуються через те-головні управління, районні та міські відділи, Департамент патрульної служби МВС, управління патрульної служби МВС у Києві, Львові та Одесі, Управління МВС у місті Севастополі.

За постановою кабінету міністрів «Питання функціонування органів поліції охорони як територіальних органів Національної поліції та ліквідації деяких територіальних органів Міністерства внутрішніх справ» від 13 жовтня 2015 року, органи поліції охорони, утворені як територіальні органи Національної поліції, є правонаступниками Департаменту Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ та відповідних державних установ Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ, що ліквідуються в установленому законодавством порядку.

Розпорядженням кабінету міністрів «Питання реформування органів внутрішніх справ України» від 22.10.2014 схвалено розроблені Міністерством внутрішніх справ Стратегію розвитку органів внутрішніх справ України та Концепцію першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ. Згідно з цією концепцією, для подолання негативних явищ і створення оптимальної та ефективної системи МВС необхідно здійснити комплекс заходів, спрямованих на перетворення МВС на цивільний орган європейського зразка та створення в найближчій перспективі поліції як головного органу із забезпечення безпеки населення; територіальні органи МВС утворюються в установленому порядку лише на обласному рівні і забезпечують координацію діяльності відповідних органів і служб у межах адміністративно-територіальної одиниці.

Тобто міністерство внутрішніх справ-не ліквідовується, реформується, утворюються як нові територіальні управління нацполіції на зміну старим головним, районним тощо управлінням органів внутрішніх справ. У частині випадків головні управління нацполіції розміщуються в приміщеннях ліквідованих головних управлінь МВС, це означає, що ця нерухомість, напевне, передається їм на баланс, а це-і є значною мірою правонаступництво на практиці між «старими» і «новими» управліннями. Нацполіція створена на матеріально-технічній базі міліції. На думку одного ветерана органів внутрішніх справ і глави громадської організації, нацполіція є фактично правонаступником «старої міліції». Норм в законодавстві щодо цього поки-що нема, це-підтверджував в. о. голови профспілки працівників МВС.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]