Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

В результате бытовой ссоры, которую спровоцировал мой оппонент, мне прозвучали угрозы о физической расправе. Методом применения огнестрельного оружия. На следующий день, уже с поддержкой, в виде одного

Згідно із нормами кримінального кодексу від 5 квітня 2001 року, погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози-карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості-карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років (стаття 129). Злочин визнається вчиненим організованою групою, якщо в його готуванні або вчиненні брали участь декілька осіб (три і більше), які попередньо зорганізувалися у стійке об'єднання для вчинення цього та іншого (інших) злочинів, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи. Злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення. За ст. 262 ККУ, викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства-караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, а також заволодіння предметами, що перелічені в частині першій цієї статті, шляхом зловживання службової особи своїм службовим становищем-караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

У Вашому випадку-була тільки попередня змова групи осіб (не організованої групи), це-на кваліфікацію за ст. 129 кримкодексу не впливає (там-не передбачено такого варіанту), проте-має впливати на вид і величину призначуваних покарань-з передбачених у статті 129 вищезгаданого кодексу. Кваліфікація певних діянь як злочинів тощо-за поширеною думкою-має здійснюватись за максимальною кількістю статтей кримінального кодексу тощо, які до цього підходять, наприклад, якщо там були склади інших злочинів чи адміністративних правопорушень-то це мають офіційно визнати судово-правоохоронні органи.

На думку авторів коментаря кримінального кодексу Бойка А. М.,  Брич Л. П., Грищука В. К., Дудорова О. О., Мельника М. І. та ін.-щодо складу цього злочину, то об'єктом такого злочину є особиста безпека особи. З об'єктивної сторони злочин проявляється у залякуванні потерпілого позбавленням його життя. Таке залякування може бути виражене у будь-якій формі: усно, письмово, шляхом демонстрації зброї тощо. Погроза вбивством має бути конкретною і реальною. Реальність погрози визначається достатністю підстав побоюватися її виконання, які у кожному випадку е різними. При визначенні реальності погрози значення має з'ясування форми, характеру, місця, часу, обстановки її висловлення, характеру попередніх взаємовідносин між винним і потерпілим тощо. Особливе значення при цьому має сприйняття погрози самим потерпілим, а також і присутніми при цьому іншими особами. Злочин вважається закінченим з моменту сприйняття погрози потерпілим. Суб'єкт злочину-загальний. Суб'єктивна сторона злочину характеризується прямим умислом; винний усвідомлює, що погрожує вбивством, що ця погроза здатна викликати у потерпілого побоювання за своє життя, і бажає цього. При вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 129, той факт, що погроза вбивством висловлюється членом організованої групи, має усвідомлюватися як винним, так і потерпілим. Кваліфікуючою ознакою злочину є вчинення його членом організованої групи (ч. 2 ст. 129).

За кодексом про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984-го року, порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами-тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів (ст. 195-4). Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті-тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів. Придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без відповідного документа дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом-тягнуть за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої (ст. 190). Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті-тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї. Відповідно ст. 194 КпАП, продаж працівниками торговельних підприємств (організацій) вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів підприємствам, установам, організаціям та громадянам, що не мають на це відповідного документа дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом-тягне за собою накладення штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачене частиною першою цієї статті-тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ці три адмінпроступки можуть бути тут наявні, в разі наявності у Вас інтересу-можете запропонувати правоохоронним органам вияснити те.

Згідно ст. 173 КпАП, дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян-тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

За нормами закону «Про Службу безпеки України» від 25.03.1992, діяльність  СБУ, її органів і співробітників грунтується на засадах законності, поваги до прав і гідності особи, позапартійності та відповідальності перед народом України. Органи і співробітники Служби безпеки України повинні поважати гідність людини і виявляти до неї гуманне  ставлення. До органів СБУ приймаються на  конкурсній, добровільній і договірній основі громадяни України, здатні за діловими та моральними якостями, освітнім рівнем і станом здоров'я ефективно виконувати службові обов'язки. Служба безпеки зобов’язана, зокрема, у межах визначеної законодавством компетенції забезпечувати захист особистої безпеки громадян і осіб, які беруть участь  у  кримінальному судочинстві, у разі надходження від них, членів їх сімей та близьких родичів заяви, звернення керівника відповідного державного органу чи отримання оперативної та іншої інформації про наявність загрози їх життю, здоров'ю, житлу чи майну. Військовослужбовці СБУ мають право зберігати, носити, використовувати і застосовувати зброю та спеціальні засоби на підставах і в порядку, передбачених Законом "Про Національну  поліцію", військовими статутами Збройних Сил України та іншими актами законодавства. Нагляд за додержанням законів підрозділами служби безпеки, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове  слідство, а також при виконанні судових рішень у кримінальних справах та при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням  особистої свободи громадян, здійснюється прокурором.

Виходячи з даних останнього абзацу та того, що ця 40-річна жінка, напевне-частий правопорушник (щодо злочинності-правильна статистична теорія: злочинці-найчастіше нерозумні, крайньо бідні, фактично-бурхливі нервово-і психічнохворі (останніх-я пропоную відносити до правопорушників) чи інші, які через ці причини і вчиняють проступки, це-маргінальні елементи (явно чи приховано)), я припускаю, що вона або працює в СБУ із значними порушенням цим фактом вимог закону, або не працює там і видає себе за такого держслужбовця.

Раджу Вам звернутись до працівників правоохоронних органів, ще-охоронної справи, які б на практиці Вас законно, реально і надійно захищали від цих посягань.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]