Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Працівники ДержавноЇ пенітенціарної служби підпадають під цю ст.77? Була така інформація,що ми працюємо по цьму закону. Поясніть

Згідно із статтею 77 закону «Про національну поліцію» від 02.07.2015, поліцейський звільняється зі служби в поліції, а служба в поліції припиняється: 1) у зв’язку із закінченням строку контракту; 2) через хворобу - за рішенням медичної комісії про непридатність до служби в поліції; 3) за віком - у разі досягнення встановленого для нього цим Законом граничного віку перебування на службі в поліції; 4) у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів; 5) через службову невідповідність; 6) у зв’язку із реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби, накладеного відповідно до Дисциплінарного статуту Національної поліції України; 7) за власним бажанням; 8) у зв’язку з переходом у встановленому порядку на роботу до інших міністерств і відомств (організацій); 9) у зв’язку з безпосереднім підпорядкуванням близькій особі; 10) у разі набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, або кримінального правопорушення; 11) у зв’язку з набуттям громадянства або підданства іншої держави. Днем звільнення зі служби в поліції вважається день видання наказу про звільнення або дата, зазначена в наказі про звільнення. День звільнення вважається останнім днем служби.

За нормами ст. 13 цього ж закону, систему поліції складають: 1) центральний орган управління поліцією; 2) територіальні органи поліції. До складу апарату центрального органу управління поліції входять організаційно поєднані структурні підрозділи, що забезпечують діяльність керівника поліції, а також виконання покладених на поліцію завдань. У складі поліції функціонують: 1) кримінальна поліція; 2) патрульна поліція; 3) органи досудового розслідування; 4) поліція охорони; 5) спеціальна поліція; 6) поліція особливого призначення. У системі поліції можуть утворюватися науково-дослідні установи та установи забезпечення.

За даними сайту www.rada.gov.ua, на сьогодні щодо правового регулювання відносин у сфері організації виконання кримінальних покарань-є чинними закон «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» від 23.06.2005, ще-Положення про Державну пенітенціарну службу України, затверджене постановою кабінету міністрів від 2 липня 2014 р., постанова Кабінету міністрів України «Про ліквідацію територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби та утворення територіальних органів Міністерства юстиції» від 18 травня 2016 р., постанова уряду «Деякі питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції» від 18.05.2016, закон «Про чисельність Державної кримінально-виконавчої служби України» від 2 березня 2000 р., Перелік сімейних обставин та інших поважних причин, що можуть бути підставою для звільнення громадян з військової служби та із служби осіб рядового і начальницького складу, затверджений постановою кабміну від 12 червня 2013 року, закон «Про про пробацію» від 05.02.2015 тощо. Перелік назв нормативно-правових актів, що регулюють відносини у даній сфері-міститься на сайті Держпенітенціарної служби http://www.kvs.gov.ua/peniten/control/main/uk/inde..., зліва-натиснути посилання «Нормативна база».

Територіальні органи управління Державної пенітенціарної служби, що ліквідуються згідно з пунктом 1 вищезгаданої постанови «Про ліквідацію територіальних органів …», підпорядковуються Міністерству юстиції до прийняття ним рішення щодо здійснення міжрегіональними управліннями з питань виконання кримінальних покарань та пробації, утвореними відповідно до пункту 2 цієї постанови, повноважень та функцій зазначених територіальних органів управління; територіальні органи управління Державної пенітенціарної служби, які ліквідуються згідно з пунктом 1 цієї постанови, продовжують здійснювати повноваження та функції, покладені на зазначені органи, до утворення міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції; міжрегіональні управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, що утворюються згідно з пунктом 2 цієї постанови, є правонаступниками територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби, які ліквідуються. Голові комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби: утворити комісії з ліквідації територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби та затвердити їх голів; забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби.

Відповідно до норм закону «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» від 23-го червня 2005-го року, на осіб рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої служби поширюється соціальний  захист поліцейських, визначений Законом України "Про Національну поліцію", а також порядок і умови проходження  служби та грошового   забезпечення, передбачені для поліцейських. На працівників кримінально-виконавчої служби поширюються умови оплати праці, передбачені для працівників Національної поліції, які не мають спеціальних звань. Посадові і службові особи органів і установ виконання покарань, слідчих ізоляторів мають, зокрема, право застосовувати і використовувати фізичну силу, спеціальні засоби і зброю на підставах і в порядку, передбачених Законом України "Про Національну поліцію" та іншими законами України. Особи рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої служби під   час виконання завдань з виконання кримінальних покарань у  межах  повноважень,  визначених вищезгаданим законом, мають право в порядку і випадках, передбачених Кримінально-виконавчим  кодексом  України, Законом України "Про Національну поліцію" та іншими законами України, застосовувати  фізичну силу, використовувати службових собак, а також зберігати, носити  спеціальні засоби і зброю, використовувати і застосовувати їх самостійно або  у складі підрозділів. Тобто положення закону «Про національну поліцію» застосовуються в держпенітенціарній службі.

При звільнення з різних органів внутрішніх справ, за законодавством, трохи застосовується закон «Про національну поліцію». На даний час звільнення із Державної пенітенціарної служби-на практиці-відбувається на підставі закону «Про національну поліцію». Тобто, його стаття 77 мала б застосовуватись.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]